Yılbaşı Ziyafeti İçin İglo’dan Zahmetsiz Tarifler

Yılbaşı Ziyafeti İçin İglo’dan Zahmetsiz Tarifler

Dondurulmuş gıdanın lideri İglo, zengin ürün yelpazesiyle tüketicilere yılbaşı akşamı şık ve lezzetli tariflerle şaşırtıcı bir sofra önerisinde bulunuyor.

2012’yi geride bırakıp 2013’e girerken İglo, lezzetli ve kısa sürede hazırlanabilecek bir yılbaşı ziyafeti vaat ediyor. Çok şık bir yılbaşı yemeği hazırlamak için mutfağınızda tek ihtiyacınız birbirinden lezzetli ve pratik İglo deniz, sebze, piliç ve hamur ürünleri. Hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, besin değerini kaybetmeden dondurularak tüketiciye sunulan İglo ürünleri, 2 -15 dakikada kolayca hazırlanıyor. Bu nedenle İglo, yemek yapmak için mutfakta uzun zamanlar harcamaya gerek kalmadan kısa sürede sağlıklı ve lezzetli yemekler hazırlamak isteyenlere kaliteli ve pratik çözümler sunuyor. Yılbaşında sevdiklerinizi kendi hazırladığınız akşam yemeğiyle mutlu edebilirsiniz. 2012’nin son gününü renklendirmek için ve 2013’e leziz bir başlangıç yapmak için özel tariflerin olduğu İglo yılbaşı mönüsünden yararlanabilirsiniz.

Pratik İglo Yılbaşı Mönüsü

Kestaneli İglo Garnitürlü Pilav

Malzemeler: 300 gr kestane, 1 su bardağı İGLO Garnitür, 3 su bardağı pirinç, 4-5 su bardağı tavuk suyu, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı ay çiçek yağı, tuz, karabiber

Yapılışı: Kestaneyi ızgara usulü pişirin ve kabuklarını soyun. Pirinci yıkayıp ılık suda bekletin. Tencereye tereyağını ve ay çiçek yağını ekleyip ısıtın. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyip rengi şeffaflaşana kadar kavurun. Kestaneyi ilave edin. 4 su bardağı suyu, tuzu ve karabiberi ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 1 su bardağı İGLO Garnitürü ve tuzu ilave edip karıştırın. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

Not: Pilavı pişirirken suyunu ara ara kontrol edin. Eğer yeterli gelmez ise su ilave edin.

Ana yemek
Mantar soslu Karışık Tatlı Biberli İglo Chicken Kievski

İglo Chicken Kievski
Malzemeler:
1 paket İGLO Chicken Kievski, 150 gr mantar, 1 soğan, 100 gr İGLO Karışık Tatlı Biber, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 100 ml krema, tuz, karabiber

Yapılışı: İGLO Chicken Kievski’yi yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında 10 dk pişirin. Tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup ısıtın. Üzerine yarım ay şeklinde dilimlediğiniz soğanı soteleyin. Soğan az yumuşayınca İGLO Karışık Tatlı Biberi ilave edin. 3-4 dk soteledikten sonra yarım ay şeklinde dilimlediğiniz mantarı ilave edin. Tuzu ve karabiberi ekleyip 2-3 dk soteleyin. Kremayı da ilave edip 1-2 dk daha pişirin ve ocaktan alın. Servis tabağına mantar sosunu koyun. Üzerine İGLO Chicken Kievski’yi ekleyip servise sunun.

Avokado ezmeli dip sos

Malzemeler: 2 olgun Avokado, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber  Yanına; 100 gr İGLO Gurme Karides, 100 gr İGLO Bebek Havuç, 100 gr İGLO Körpe Taze Fasulye

Yapılışı: Karides, havucu ve taze fasulyeyi haşlayın. Mutfak robotuna avokadoyu, sarımsağı, zeytinyağı, tuzu ve karabiberi ekleyip pürüzsüz olana dek çekin. Dip sosu garnitürler eşliğinde servise sunun.

Tatlı
İglo Milföy Hamurlu Çikolatalı Kek

İglo Milföyle Hazırlanan Çikolatalı Kek

İglo Milföyle Hazırlanan Çikolatalı Kek

Malzemeler: 2 İglo Milföy, 2 yumurta, ½ su bardağı toz şeker,1/3 su bardağı nişasta (40 gr), 3 yemek kaşığı un,100 gr tereyağı, ½ paket kabartma tozu, 1/3 su bardağı kakao, 125 gr ince çekilmiş ceviz içi, 1 yumurta akı, açmak için 1-2 yemek kaşığı un  Üzerine: Pudra şekeri, toz Antep fıstığı (var ise)

Yapılış: İglo Milföyü derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözülmesini sağlayın. Tereyağını ve çikolatayı benmari usulü eritin ve ılımaya bırakın. Derin bir kaseye yumurtaları kırıp toz şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar mikser ile iyice çırpın. Üzerine soğumuş olan tereyağını ve bitter çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin. Cevizi de ekleyin. Son olarak elediğiniz unu, kakaoyu, nişastayı ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile karıştırın. 20 cm’lik kelepçeli kek kalıbını margarin ile yağlayın. İglo Milföyleri tezgâha alın. Üzerine un serpip kalıbınızın büyüklüğünde az açın. İglo Milföyü kalıbın içine kenarları yüksek duracak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız koyu kıvamdaki keki ortasına döküp kaşık ile az yayın. Kalan milföyü de üzerine ekleyin. Kenar kısımlarının iyi yapışması için yumurta akı sürüp bastırmadan yapıştırın. Tabandaki milföyün uçlarını milföyün üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar 25-30 dakika pişirin. Pişen kekinizi fırında hemen çıkarmayıp 5-6 dakika daha bekletin. Üzerine pudra şekeri serpin. 30-45 dakika sonra dilimleyerek servise sunun.

kaynak: sirkethaberleri.com

Etiketler: , , , , , ,




Yorum Yaz