Yumurtalı Patates ( Sugato )

Yumurtalı Patates ( Sugato )

Yumurtalı patates, Giritliler tarafından sugato olarak bilinir. Hazırlaması pratik ve evde akşam yemeği hazırlanamadığı durumda kurtarıcı bir yemek çeşididir.

Malzemeler:
4 adet orta boy patates
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
1- Patateslerin kabukları soyulup iyice yıkanır.
2- Yıkanmış patatesler küp şeklinde doğranır ve önceden kızartılmış yağda pişirilir.
3- Başka bir kapta yumurta çırpılır ve üzerine süt ilave edilerek 1-2 dakika daha çırpılır.
4- Pişen patatesler teflon tavaya aktarılır ve üzerine yumurtalı karışım her tarafa eşit oranda dağılım olacak şekilde ilave edilir.
5- Son olarak, tuz ve karabiber serpilir.
6- Patatesin altı piştikten sonra ters düz yapılarak diğer tarafın da pişmesi sağlanır.

Etiketler: ,




Yorum Yaz