Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya için gerekli malzemeler:
500 g barbunya
2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy domates
350 ml kaynamış su
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
4-5 dal maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya yapılışı:
1- Tencereye su konup barbunya haşlanır. Boyalı suyu süzülür.
2- Domatesler iyice yıkanıp küp şeklinde doğranır.
3- Havuç iyice yıkanır ve daire şeklinde kesilir.
4- Soğanın kabukları soyulup rendelenir veya rondodan geçirilir.
5- Başka bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve rendelenmiş soğan koyulup pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine havuç ilave edilerek orta ateşte hafif kavrulur.
6- Son olarak bu karışıma domates, şeker, tuz ve haşlanmış barbunya ilave edillerek karıştırılır. Daha sonra sıcak su ilave edilerek kısık ateşte barbunya yumuşayıncaya kadar pişirilir.
7- Üzerini süslemek için maydanoz ve havuç ilave edilerek servise hazır hale getirilir. İsteğe bağlı olarak soğuk ya sıcak servis yapılır.

Etiketler: ,




Yorum Yaz