Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Ege Mutfağından lezzetli ve sağlıklı bir yemek: Zeytinyağlı

Malzemeler:
5 enginar
½ kg havuç
½ kg kuru soğan
½ kg ayıklanmış bezelye
1 çay bardağı zeytinyağı,
yarım demet dereotu,
tuz ve limon
zeytinyağlı enginar yemeği

Zeytinyağlı Enginar Yapılışı:
Temizlenen enginarlar limon-un karışımı suda biraz bekletilir. Soğanlar havuçlarla birlikte kavrulur. Limonlı suda bekletilen enginarlar süzüldükten sonra karışımın içine atılır, bezelyeler eklenir. 1 çay bardağı su ile pişirilir. Arzuya göre pişirilirken limon eklenir. Servis edilirken yemeğin üzerine dereotları küçük küçük doğranır.

Etiketler:




Bu yazı için 1 yorum yapıldı:

  1. hasibe diyor ki:

    Herkese merhaba,

    Enginar yemeğini hiç bu şekilde yapmamıştım. Burada enginar bütün olarak yemeğin içine konulmuş. Biz genelde enginarı dörde bölüp pişiririz. En kısa zamanda deneyeceğim.

Yorum Yaz