Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar için gerekli malzemeler:
4 adet enginar
1 adet havuç
150 gr. Arpacık soğan
500 gr. Taze iç bakla
2 limon
1 ½ bardak zeytinyağı
1 demet dereotu
1 kaşık un ve şeker

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Hazırlanışı:
Enginarları, sapsız, sadece göbek olarak hazırlayınız. Baklaları da iç zarı çıkmış olarak hazırlayınız. Bir tencereye, yağı, soyulmuş arpacık soğanı, kazınmış dörde ayrılıp birer cm. ‘den verev kesilmiş havucu koyunuz. Üzerine bir limon suyu, iki bardak suyu ve şekeri ilave ediniz. Aralarına da enginar ve baklaları koyup, ağzını kağıtla kapatıp orta hararetli ateşte enginar ve baklalar yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Pişince servis tabağına enginarların ortalarına tenceredeki içleri koyarak yerleştiriniz. Üzerine dereotu serpip servis yapınız.

Etiketler:




Bu yazı için 1 yorum yapıldı:

  1. Murathan diyor ki:

    Daha önce hiç iç baklalı enginar yememiştim ta ki geçen hafta sonu eşim yapmayı deneyene kadar… Deneme dediğime bakmayın, baya iyi olmuş … Enginar dolması falan yerim de, baklayı sevmiyorum sanırdım, tabağı sildim süpürdüm! gerçekten çok güzel bir yemek, zeytinyağlı hafif… yapın, yiyin, yedirin bence :)

Yorum Yaz