Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz

Zeytinyağlı Kereviz  için malzemeler:
3 adet orta boy kereviz
2 adet orta boy patates
3 adet havuç
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı un
1.5 çay kaşığı tuz
2 su bardağı portakal suyu
3-4 dal maydanoz (süsleme amaçlı)

Zeytinyağlı Kereviz yapılışı:
1- Kerevizler ayıklanıp küp şeklinde doğranır. Diğer taraftan bir kaba belli bir miktar su ve 2 tatlı kaşığı un ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra doğranan kerevizler, unlu karışımın içine atılır ve pişme işlemine kadar bekletilir. Böylece kerevizin kararması önlenmiş olur.

2- Soğanın kabukları ayıklanıp rondodan veya rendeden geçirilir ve tencereye aktarılır. Üzerine zeytinyağı, şeker ve tuz eklenerek pembeleşene kadar pişirilir.

3- Patatesin kabukları soyulur ve yine küp şeklinde kesilir. Aynı zamanda havuç da soyulup daire şeklinde kesilir.

4- Pembeleşen soğanın içerisine havuç ilave edilir ve 3-4 dakika boyunca kavrulur.

5- Kavurma işleminden sonra patates ve kereviz de bu karışımın içine eklenir ve 2-3 dakika boyunca karıştırılır.

6- Hazırlanan karışımın üzerine portakal suyu dökülür. Portakal suyu yerine su da ilave edilebilir.

7- Bu karışım yüksek ateşte kaynatılır; daha sonra kerevizler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edilir.

8- Pişen kerevizin üzerine maydanoz ilave edilerek servise hazır hale getirilir. İsteğe bağlı olarak kereviz, sıcak ya da soğuk olarak servis yapılabilir.

Püf noktası:
Pişen kereviz yemeği buzdolabında 1 gece bekletilirse daha lezzetli olur.

Etiketler:




Yorum Yaz