Zeytinyağlı Semizotu

Zeytinyağlı Semizotu

Zeytinyağlı Semizotu için gerekli malzemeler:
1 kg semizotu
2 çay kaşığı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet pancar
4 çay kaşığı toz şeker
ve tuz

Zeytinyağlı Semizotu yapılışı:
1-
Önce semizotu ayıklanıp yıkayın.
2- Pancarları, 2 çay kaşığı toz şeker atılmış suda haşlayın.
3- Haşlanmış pancarların kabukları soyulduktan sonra küp şeklinde doğrayın.
4- Soğan ve sarımsakları kıyın ve 4/4 su bardağı su bardağı zeytinyağı içinde pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra semizotu ve pirinci de ilave edip kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Semizotlarının bir miktar diri kalmasına dikkat etmelisiniz.
5- Yemeği ateşten almadan 2-3 dakika öncesinde küp şeklinde doğramış olduğunuz pancarları da ilave edin. Tuz ve 2 çay kaşığı şekerle yemeğinizi lezzetlendirin. Yemeğin altını söndürün ve 1/4 bardak zeytinyağını yemeğinizin üzerinde gezdirin.
6- Yemeğinizi soğuk halde ve isteğe bağlı olarak sarımsaklı veya sade yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Etiketler:




Yorum Yaz