Zeytinyağlı Taze Fasulye ( Ayşekadın Fasulye )

Zeytinyağlı Taze Fasulye ( Ayşekadın Fasulye )

Zeytinyağlı Taze Fasulye için malzemeler:
500 g taze veya ayşekadın fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
3 adet orta boy domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz

Zeytinyağlı Taze Fasulye yapılışı:
1- Taze fasulyenin yanındaki kılçıklar ayıklanıp bol su ile iyice yıkanır.

2- Yeni yıkanmış taze fasulye verev şeklinde kesilir. Diğer taraftan soğanın kabukları soyulup ince ince doğranır.

3- Çelik tencerenin içine yağ ve soğan konulup soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.

4- Üzerine önceden doğranmış domates ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.

5- Daha sonra taze fasulye, tuz ve şeker eklenip 10-13 dakika arasında kısık ateşte karıştırılır.

6- Tencereye 1 veya 1.5 su bardağı kaynamış su ilave edilir ve yaklaşık 40-50 dakika pişirilir. Düdüklü tencerede pişirme süresi yaklaşık 15-18 dakika arasındadır. Pişen yemek soğumaya bırakılır.

Not: Tüm zeytinyağlı sebze yemekleri tencerenin kapağı açılmadan soğutma işlemine tabi tutulur.

Etiketler: ,




Yorum Yaz