Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Zeytinyağlı Yaprak Sarma için gerekli malzemeler:
500 g salamura asma yaprağı
4 adet orta boy soğan
1.5 çay bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuru nane
1.5 çay kaşığı karabiber
2 adet kesme şeker
½ adet limon
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı kaynamış su
3 tatlı kaşığı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)

Zeytinyağlı Yaprak Sarma yapılışı:
1- Soğanın kabukları soyulup rendelenir ya da rondodan geçirilir.

2- Tencerenin içerisine soğan, 1 çay bardağı zeytinyağı ve dolmalık fıstık konulup pembeleşinceye kadar pişirilir. Bu sırada pirinçler iyice yıkanır.

3- Yıkanmış pirinçler, tencereye ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulur. Daha sonra sırayla nane, karabiber, kesme şeker ve limon suyu ilave edilir.

4- Son olarak üzerine tuz ve 1 su bardağı kaynamış su ilave edilir ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirilir ve piştikten sonra soğutulur.

5- Bu esnada salamura yapraklar 5-6 defa ılık sudan geçirilerek yıkanır. Yıkama işlemi sonunda yapraklar elle iyice sıkılıp suyu alınır.

6- Pişirme yapacağınız tencerenin dibinin tutmaması için dibine yaprak serilir.

7- Her bir yaprak ince bir şekilde açılır ve üzerine hazırlanan pirinçli karışımdan ilave edilip sigara böreği gibi kapatılarak tencereye dizilir. Son olarak üzerine ½ çay bardağı zeytinyağı gezdirilir.

8- Sarma işlemi bittikten sonra üzerine bir tabak kapatılır ve 2 su bardağı kaynamış su ilave edilir.

9- Yaprak sarması ocakta pişmeye konulur ve kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirilir.

10- Soğuduktan sonra servis yapılır.

Etiketler:




Bu yazı için 1 yorum yapıldı:

  1. Muzaffer diyor ki:

    Kalem gibi yaprak sarmalarına kim dayanabilir ki? yedikçe yiyesim geliyor, Allah’tan zeytinyağlı bir yemek :)

Yorum Yaz